Misiunea Academiei de Studii Economice din Bucuresti

Misiunea Academiei de Studii Economice din Bucuresti este de a crea, valorifica si disemina cunostinte, prin dezvoltarea unui mediu de cercetare si de invatamant pentru membrii comunitatii universitare in masura sa ii consolideze pozitia de lider national in invatamant si cercetare si sa o propulseze printre cele mai bune universitati europene in acest domeniu. Fundamentul acestor performante il constituie formarea unei puternice comunitati academice, cu o cultura organizationala bazata pe excelenta, in care primeaza atragarea, dezvoltarea si promovarea valorilor stiintifice si didactice.

Editura ASE, ca parte integranta a Academiei, se aliniaza acestei misiuni si isi propune ca, prin activitatea sa specifica, sa contribuie la efortul Academiei de Studii Economice din București de a se califica printre cele mai prestigioase universități europene de invatamant si cercetare.

Obiectivele Editurii ASE

Obiectivele generale, permanente ale Editurii ASE, puse in slujba misiunii ASE, sunt urmatoarele:

1. Editarea de carti si de reviste de specialitate, la un inalt nivel de calitate, in cadrul celor doua birouri - "Carte universitara" si "Publicatii periodice", venind in sprijinul invatamantului si cercetarii stiintifice din cadrul Academiei;
2. Gestionarea si vanzarea in cele mai bune conditii a cartilor si revistelor aparute sub sigla editurii, cu respectarea normelor de pastrare a gestiunii, de vanzare si de intocmire a documentelor contabile;
3. Relizarea si a altor materiale, cu caracter promotionale sau administrativ, in fuctie de necesitatile institutiei;
4. Promovarea imaginii Academiei de Studii Economice din Bucuresti la targurile de carte si oferta educationala la care participa.

Obiectivele generale sunt transpuse in obiective specifice, stabilitate anual, cu termen de finalizare pana la sfarsitul anului calendaristic, ce corespund pachetului de cerinte SMART (S - engl. specific - precise, M - engl. measurable and verifiable - masurabile si verificabile, A - engl. appropriate  - necesare, R - engl. realistic - realiste, T - engl. - time  dependent - cu termen de realizare).