Œconomica

Œconomica

www.oeconomica.org.ro

ISSN: 1223-0685

Periodicitate anuala

Revista Œconomica este printre primele publicatii economice din Romania, cu orientare explicit academica, fondate la inceputul anilor 1990, fiintand ca jurnal critic al transformarilor sistemice experimentate de societatea romaneasca in ambientul european si mondial recent. In 2021, a intrat in al 30-lea an de aparitie continua. A fost fondata de Institutul Roman pentru Libera Intreprindere (IRLI) si este realizata in prezent de Societatea Romana de Economie (SOREC), impreuna cu Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), prin Institutul de Cercetari Avansate.

Œconomica propune un profil care complementeaza incursiunile epistemice, teoretice cu investigatiile istorice, aplicative. Acopera aproape toate domeniile specializate ale stiintei economice, pastrand intacta si deschiderea inspre interdisciplinaritate si dialog cu restul domeniilor generale ale stiintei. Misiunea asumata a revistei este de a servi conditia rigorii critice in fundamentarea deciziilor economice, fie acestea luate in mediul privat sau public.

Din dorinta de a raspunde nevoii de reflectie si schimb de idei din comunitatea economistilor romani, precum si intre exponentii acesteia si omologii de peste hotare, revista Œconomica propune, in fiecare numar, teme de dezbatere ancorate in actualitate. Rostul lor este sa asiste atat buna intelegere a problemelor curente ale economiei, cat si luarea cu temei, in atare context, de decizii antreprenoriale private si de politica publica avizate.

Revista mai gazduieste articole stiintifice pe teme generale, comentarii, raspunsuri, recenzii de carte. In opinia editorilor, numitorul comun ramane, dincolo de varietatea subiectelor tratate sau a scolilor economice de la care se revendica autorii publicati, buna credinta si seriozitatea intelectuala. Cei doritori sa contribuie la perpetuarea acestui spirit sunt invitati cu caldura sa-si faca cunoscute convingerile stiintifice in paginile revistei Œconomica.

 

Prof. univ. dr. Octavian-Dragomir Jora

Redactor-sef Œconomica