Antropologie economica. Antologie de texte

Antropologie economica. Antologie de texte

Autori: Editor Sergiu Balan

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-505-736-4

29,90 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Volumul „ANTROPOLOGIE ECONOMICA. ANTOLOGIE DE TEXTE” constituie o premiera in literatura de specialitate din România, unde nu exista inca nici o traducere a vreunui text important din domeniul antropologiei economice si reuneste texte fundamentale apartinand unor autori de prima importanta din spatiul acestei discipline, precum Stephen Gudeman, Raymond Firth, George Dalton, Robbins Burling, Edward E. LeClair sau Scott Cook.

Textele sunt grupate in doua categorii. In prima categorie (mai cuprinzatoare) sunt incluse studii, articole si capitole din lucrari mai ample, care trateaza probleme de metodologie a antropologiei economice, indeosebi relatiile dintre acesta si stiinta economica, accentul fiind pus pe ideea complementaritatii dintre cele doua discipline. In cea de-a doua categorie sunt cuprinse texte care reprezinta aplicatii, adica studii asupra unor aspecte specifice ale vietii economice din diferite culturi si regiuni geografice (cum ar fi schimbul, productia, consumul demonstrativ), realizate din perspectiva metodologica a antropologiei economice. Prima categorie de texte este de interes mai ales pentru studentii si cercetatorii care sunt mai apropiati de domeniul stiintei economice, in timp ce a doua categorie de texte este mai interesanta pentru aceia care vin dinspre domeniul antropologiei si al stiintelor sociale si umaniste.

Lansarea volumului „Antropologie economica. Antologie de texte", editor Sergiu Balan, a avut loc in data de 22 noiembrie 2014, in cadrul celei de-a XXI-a editii a „Targului International Gaudeamus - Carte de Invatatura", desfasurat la Romexpo Bucuresti. Detalii pe site-ul Departamentului de Filosofie si Stiinte Socioumane.

Produse asemanatoare