Arta si artisti in Academia de Studii Economice din Bucuresti

Arta si artisti in Academia de Studii Economice din Bucuresti

Autori: Ion Gh. Rosca, Liviu Bogdan Vlad, Paul Croitoru

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-505-320-5

54,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Tinerii trebuie sa se bucure de muzica, lectura, teatru, dans, pictura, sculptura, sport, de tot ceea ce intra in cosmosul sufletesc. Si, chiar daca unii dintre ei nu stiu acest lucru, credem ca trebuie sa-l afle pe parcursul universitar. De aceea merita sa incercam sa-i apropiem pe tineri de arta si cultura, aducandu-le pe acestea in casa lor.

Exista doua forme de acces la cultura: prin institutiile specializate si prin internalizare. Universitatea noastra le promoveaza, deopotriva, pe amandoua. De aceea, s-au initiat multiple proiecte in folosul tuturor: spectacole muzicale, sarbatorirea in comun a Pastelui, a Craciunului, a Anului Nou, a zilei universitatii, achizitii de lucrari de arta, organizarea de expozitii, construirea capelei ortodoxe etc.
In pinacoteca Academiei de Studii Economice din Bucuresti sunt prezente lucrari ale maestrilor Cecilia Cutescu-Storck, Sabin Balasa, Ion Salisteanu, Dan-Cristian Popescu, Gheo-Vlad Botan, Adrian Parvu, Nicolae Aurel Alexi, Liviu Brezeanu, Valentin Tanase, Constantin Gavenea, Costin Petrescu, Nicolae Popa, Maria Mihalache-Blendea, Henri Catargi, Margareta Sterian, Ion Musceleanu, Ioan Tantas, Constantin Berdila, Eugen Craciun, Zoe Baicoianu, Maria Constantin, Radu Aftenie, Grigore Negosanu si altii, mai mult sau mai putin cunoscuti.

Lucrarea aceasta, care reprezinta o continuare a volumului Arta in Academia de Studii Economice din Bucuresti, isi propune sa tezaurizeze si sa continue traditiile de mecenat pe care Academia le-a avut, cu precadere, in perioada interbelica.

Cititorule! Doresti sa te bucuri de ceva anume din cultura si arta poporului roman? Spune-ne!

Produse asemanatoare