Atletismul pentru studenti

Atletismul pentru studenti

Autori: Cristiana Lucretia Pop

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-741-8

11,30 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

            „Atletismul pentru studenti” este un ghid util pentru oricine dorește sa aiba o viata activa. Aceasta carte este folositoare studentilor acum, cand participa la orele de educatie fizica, dar va fi și in viitor, cand vor dori sa compenseze efortul intelectual prelungit, la birou, cu un program de exercitii fizice.
            Atletismul este sportul miscarilor naturale – mersul, alergarea, saritura și aruncarea sunt acte motrice pe care omul le folosește cel mai des pentru a se adapta la mediul in care traiește și pentru a rezolva sarcinile de zi cu zi.
Autoarea realizeaza o trecere in revista a probelor olimpice, insotita de date referitoare la istoria lor, la recorduri și la cele mai importante performante romanești. Fiecare proba atletica este descrisa din punct de vedere tehnic și insotita de desene. Descrierea tehnica a probelor este urmata de pașii metodici prin care un incepator, folosind acest ghid, poate invata elementele fundamentale ale atletismului. Metodica invatarii probelor de baza din alergari, sarituri și aruncari este insotita de kinograme. O atentie binemeritata a fost acordata activitatilor care se pot practica independent, cum ar fi joggingul, și regulilor care pot asigura eficienta investitiei de timp și efort in acest tip de exercitiu fizic.
            Cartea cuprinde un capitol care trateaza calitatile motrice și programele prin care acestea pot fi dezvoltate, in special abilitatile motrice susceptibile a fi dezvoltate la varsta studentiei.
            Ultimul capitol contine reguli referitoare la efort, principii ale programarii efortului fizic și notiuni de refacere și de igiena a efortului.

Produse asemanatoare