Banking. Theory, cases and applications

Banking. Theory, cases and applications

Autori: Alina Mihaela Dima (coord.), Adriana Agapie, Ivona Orzea, Simona Agoston, Violeta Mihaela Dinca, Madalina Moroianu, Anca Mandruleanu, Andra Maria Vasilescu

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-505-329-8

27,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Evolutia sistemului bancar influenteaza intregul sistem financiar dintr-o tara, dar in special viata oamenilor de zi cu zi. Cartea prezinta mai mult decat natura sistemului bancar,  fiind o referinta de valoare pentru deciziile si responsabilitatile din viata noastra cotidiana. Autorii prezinta elementele de baza din sistemul bancar astfel incat oricine sa poata intelege diferitele modalitati si instrumente bancare, precum si rolul bancilor in intermedierea financiara.

Subliniind faptul ca bancile sunt parte integranta a sistemului financiar, aceasta carte se concentreaza pe urmatoarele subiecte cheie: necesitatea si rolul sistemului bancar, tipologia bancilor (comerciale, de investitii), diversificarea si structura bancara, managementul riscului, criza bancara si efectele sale, tipuri de credit si metodologia de acordare a acestora, alte metode de finantare, precum leasing sau factoring. Conceptul de rata a dobanzii sau a scontului este explicat prin utilizarea unor multiple exemple si aplicatii. 
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat