Basic Econometrics for Business Administration

Basic Econometrics for Business Administration

Autori: Constantin Mitrut, Daniela Serban

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-606-505-006-8

34,65 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Manualul isi propune sa integreze teoria econometrica clasica in curricula economica si de afaceri specifica facultatii de Administrarea Afacerilor (cu predare in limba engleza). Concret, cartea incearca sa prezinte gradual metodele si tehnicile econometrice utilizate pe plan mondial in management si economie si, in particular, in administrarea afacerilor. Intentia autorilor a fost aceea de a trece in revista metodele econometrice cantitative moderne, de a le plia pe planul de invatamant al Academiei de Studii Economice si pe reglementarile de la Bologna, adaptandu-le la situatia practica de administrare a unei companii.
Lucrarea, formata din sapte capitole, ii invata pe studenti cum sa recunoasca o situatie de decizie in afaceri, cum sa identifice tehnica econometrica potrivita pentru rezolvarea problemei, cum sa efectueze testele necesare pentru validarea coeficientilor de regresie si a modelelor econometrice si, in final, cum sa interpreteze rezultatele.
Conceput ca o introducere in econometria aplicata, in administrarea afacerilor-management, manualul este expresia dorintei autorilor de a-i ajuta pe studenti, "partenerii lor de afaceri", sa devina economisti cu o buna pregatire profesionala, nu numai teoretica, ci si practica.
 

Produse asemanatoare