Baze de date : limbajul PL/SQL

Baze de date : limbajul PL/SQL

Autori: Adela Bara, Iuliana Botha, Vlad Diaconita, Ion Lungu, Anda Velicanu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-263-5

20,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

De mai putin de un deceniu, Oracle este un nume des intalnit in majoritatea companiilor medii sau mari, fie ca este vorba de sistemul de gestiune a bazelor de date sau de aplicatiile integrate de intreprindere.

Lucrarea de fata se doreste a fi un instrument deosebit de util in special studentilor de anul II ai Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, dar si oricui doreste sa invete sau sa aprofundeze limbajul procedural specific Oracle-PL/SQL.

Capitolele I-IX grupeaza principalele facilitati ale limbajului PL/SQL, punand accentul indeosebi pe exemplificari practice. Acestea sunt testate in mediul de programare Oracle SQL Developer, disponibil gratuit pe site-ul: http://otn.oracle.com.
Capitolul X face trecerea spre programarea interfetelor de interactiune cu utilizatorul folosind produsele Oracle Forms si Oracle Reports. Capitolul prezinta exemple succinte de creare a videoformatelor si a rapoartelor, utilizand atat asistenti de tip Wizard, cat si comenzi PL/SQL.
Capitolul XI cuprinde exercitii recapitulative, constand in special din teste grila, care acopera toate subiectele abordate. In plus, se pot gasi aici si subiectele date in anul 2008 la examenul de admitere la masterat.

In anexe cititorii vor gasi codul sursa pentru crearea tabelelor utilizate in exemple. In plus, este inclusa aici si lista exceptiilor predefinite ale serverului Oracle.
 

Produse asemanatoare