CACTUS. Journal of tourism for research, education, culture and soul

CACTUS. Journal of tourism for research, education, culture and soul

http://www.cactus-journal-of-tourism.ase.ro

ISSN: 2247-3297 online

Periodicitate bianuala

CACTUS, REVISTA DE TURISM PENTRU CERCETARE, EDUCATIE, CULTURA SI SUFLET este o revista bianuala, care ofera acces deschis cercetatorilor si practicienilor pentru publicarea de articole stiintifice in domeniile turismului, serviciilor, geografiei si a ariilor stiintifice conexe.

Ca urmare a extinderii Uniunii Europene, incepand cu anul 2004, piata turismului European a cunoscut schimbari rapide. Provocarile si amenintarile la care trebuie sa faca fata managerii si cercetatorii sunt diferite de cele experimentate, in anii anteriori, si in alte zone geografice.

Revista CACTUS contribuie, in principal, la intelegerea acestor provocari si tendinte, si ofera o imagine de ansamblu actualizata a practicilor din  turism si servicii in noile tari care au aderat la Uniunea Europeana, si nu numai. Este singura revista stiintifica in domeniul turismului romanesc, care incurajeaza dialogul intre educatori, cercetatori, practicieni si sustine cercetarea in domeniul turismului.

Revista CACTUS este o revista a Academiei de Studii Economice Bucuresti, editata de Facultatea de Comert, Departamentul de Turism si Geografie. Ea isi propune sa descopere si sa valorifice cele mai bune practici si cele mai bune rezultate ale cercetarii.
De ce aceasta revista? In industria turismului, in ultimii ani, s-a inregistrat o cerere constanta de informatii ca urmare a noilor 12 tari care au accesat Uniunea Europeana. Ca urmare, editorii au raspuns acestei nevoi, prin publicarea, in cadrul revistei, a celor mai noi si fiabile rezultate ale cercetarii stiintifice. Prin articolele sale, revista promoveaza colaborarea si dialogul deschis intre culturi si practici diferite de cercetare.

Director revista,
Prof. univ. dr. Gabriela Cecilia STANCIULESCU