Calcul neuronal. Teorie si aplicatii economice

Calcul neuronal. Teorie si aplicatii economice

Autori: Stelian Stancu

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-535-3

19,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Lucrarea de fata este conceputa in ideea de a veni in sprijinul tuturor celor care doresc sa cunoasca aspecte mai mult sau mai putin analitice referitoare la stiinta micro si macroeconomica, din perspectiva aplicarii calculului neuronal.
 
Primul capitol este unul distinct, Preliminarii si concepte fundamentale in calculul neuronal, unde se face o incursiune in problematica de baza a calculului neuronal, definind si caracterizand inteligenta artificiala, facand o paralela intre neuronul biologic si neuronul artificial, prezentand tipologii de retele neuronale, clasificarea retelelor neuronale si nu in ultimul rand facand o prezentare a domeniilor de utilizare a retelelor neuronale.
Capitolele 2-6 prezinta retelele neuronale cu propagarea inainte a semnalului (de tip feedforward), retele neuronale artificiale bazate pe functii de activare radiale (RNA-RBF), retele neuronale cu auto-organizare (cu invatare nesupervizata si algoritmi de clustering), retele recurente (feedback) si de asemenea, memorii asociative.
In capitolul 7, dedicat aplicatiilor propuse, se regasesc aplicatii ce contin, in total, 68 de aplicatii, ce urmaresc indeaproape tematica prezentata in primele 6 capitole.
 
Pe parcursul intregii lucrari coexista elementele teoretice cu cele de ordin aplicativ.
Lucrarea este completata de grafice, interpretari economice, care ajuta la intelegerea si clarificarea notiunilor teoretice prezentate.
 
Cartea este recomandata atat studentilor care au in planul de invatamant disciplina Modelare economica si Calcul neuronal, dar si discipline continand componenta de calcul neuronal, cat si cercetatorilor si celor interesati de aspecte cat mai variate legate de acest domeniu.
Pentru cei interesati de cunoasterea si a altor laturi ale calculului neuronal, bibliografia prezentata constituie un bun ghid in acest sens.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat