Cibernetica macroeconomica. Vol.I  Crestere, echilibru si reglare macroeconomica prin politici fiscale

Cibernetica macroeconomica. Vol.I Crestere, echilibru si reglare macroeconomica prin politici fiscale

Autori: Ana Michaela Andrei,Imperato Antonio,Gheorghe Oprescu

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-904-4 /978-973-594-955-4

36,60 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea, conceputa de catre autori in doua volume, constituie o abordare cibernetica a dinamicii sistemelor macroeconomice, aducand un plus de cunoastere prin aplicarea principiilor si metodelor ciberneticii economice, a tehnicilor de optimizare dinamica si control optimal, a procedurilor de analiza dinamica a sensitivitatii, a observabilitatii (deterministe si stochastice) si a controlabilitatii, in scopul fundamentarii celor mai bune politici fiscale, monetare si valutare.
Volumul intai incepe cu tratarea uneia dintre cele mai intens dezbatute teme in literatura de specialitate, si anume cresterea economica, dezvoltand, mai apoi, din perspectiva cibernetica, probleme legate de teoria fluctuatiilor ciclice, de dinamica economiilor deschise si de deficitele bugetare si politicile fiscale.
In volumul al doilea, autorii isi propun o tematica larga privind dezechilibrele macroeconomice (inflatia si politicile monetare, somajul, investitiile, consumul) si mecanismele de reglare a lor.
Revenind la volumul de fata, spre o mai buna ilustrare a continutului cartii, mentionam ca, in capitolul 1, sunt folosite tehnicile specifice din dinamica economica in cercetarea si modelarea cresterii economice, abordare facuta atat in sensul teoriei traditionale, cat si in cel al noii teorii a cresterii economice. Modelele dezvoltate fiind neliniare, analiza calitativa a traiectoriei de crestere economica optima de tip "regula de aur" se face prin reprezentarea in spatiul fazelor, evidentiind o evolutie pe traiectoria "punct sa", iar pentru cercetarea stabilitatii a fost folosita liniarizarea in spatiul starilor si teorema Olech.
Lasam mai departe studentilor in cibernetica, statistica si informatica economica, masteranzilor si doctoranzilor, precum si tuturor celor interesati sau specializati in aceasta problematica, placerea de a descoperi continutul stiintific al acestei carti...
 

Produse asemanatoare