Competitivitatea sectorului agroalimentar românesc in contextul integrarii in Uniunea Europeana

Competitivitatea sectorului agroalimentar românesc in contextul integrarii in Uniunea Europeana

Autori: Irina-Elena Petrescu

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0184-8

21,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

  

Anul 2007 marcheaza o noua etapa pentru mediul rural din Romania, deoarece economia agroalimentara a trebuit sa se adapteze la regulamentele si mecanismele de piata impuse prin intermediul Politicii Agricole Comune. De asemenea, au fost puse bazele principiilor politicii de dezvoltare rurala prin masuri care vizeaza cresterea competitivitatii sectorului agroalimentar, imbunatatirea mediului in spatiul rural, precum si diversificarea economiei rurale.

Cartea COMPETITIVITATEA SECTORULUI AGROALIMENTAR ROMANESC IN CONTEXTUL INTEGRARII IN UNIUNEA EUROPEANA cuprinde o analiza a performantelor sectorului agroalimentar, incepand cu anul 2007, in comparatie cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, precum si o analiza a activitatii economico-financiare a unitatilor din industria alimentara din Romania.

Desi dispune de un potential agricol ridicat, agricultura romaneasca, dupa 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, inca nu intruneste acelasi nivel de competitivitate cu cea a statelor vest europene. In cadrul lucrarii sunt propuse o serie de solutii care pot contribui la reducerea decalajelor de competitivitate si la cresterea gradului de integrare a sectorului agroalimentar al Romaniei in cel al Uniunii Europene.

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat