Comunicare de afaceri si limbaj economic in limba romana

Comunicare de afaceri si limbaj economic in limba romana

Autori: Raluca Nicoleta Serban

Anul aparitiei: 2016

ISBN: 978-606-34-0061-2

21,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

  

Acest suport de curs este destinat studentilor Anului pregatitor de limba romana. Autoarea doreste sa ajute studentii straini sa isi dezvolte vocabularul si abilitatile deja dobandite in limba romana si sa se familiarizeze cu un vocabular mai tehnic, profesional.

 

Primele doua cursuri se axeaza pe diferentele dintre limbajul formal si informal, sau dintre limbajul formal, pe de o parte, si cel diplomatic, pe de alta. Cursurile 3 si 4 dezvolta teme ca  economia de piata, ciclul economic sau tipuri de companii. Cursurile 5 - 7 ofera sfaturi in legatura cu intocmirea unui CV EUROPASS si a unei scrisori de intentie, dar si in legatura cu pregatirea pentru un interviu. Cursul 8 prezinta aspecte generale din sfera marketing-ului, in timp ce cursul 9 detaliaza stilurile manageriale si este continuat in cursul 10, unde se pune accent pe diferentele culturale. Cursul 11 se axeaza pe lucrul in echipa si stabilirea de roluri potrivite pentru membrii echipei – o aptitudine care se poate transfera intr-o gama larga de contexte, inclusiv in lucrul la proiecte care vor trebui gestionate de studenti in echipa, in mediul academic, nu doar in cel profesional.

 

Nu in cele din urma, suportul de curs le ofera studentilor un glosar de termeni economici care se va dovedi util in special acelora dintre ei care se vor specializa intr-un domeniu economic.

 

Produse asemanatoare