Comunicarea interculturala de afaceri

Comunicarea interculturala de afaceri

Autori: Ruxandra Constantinescu-Stefanel

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-505-378-6

21,20 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Prezenta lucrare isi propune sa descrie principalele situatii de comunicare interculturala de afaceri si sa compare stilurile de comunicare specifice diferitelor culturi.

Convingerea autoarei, bazata pe experienta sa de profesor de franceza si engleza de afaceri la Academia de Studii Economice din Bucuresti, este aceea ca, pentru a evita erorile de stil de comunicare, persoanele care vorbesc mai multe limbi trebuie sa fie constiente nu numai de diferentele dintre stilurile respective, ci si de cauzele profunde care au condus la aceste diferente.

Cartea se adreseaza studentilor economisti si oamenilor de afaceri romani care lucreaza, in special, cu parteneri europeni. Ea prezinta, in principal, stilurile de comunicare britanic si francez; primul deoarece engleza este astazi principala limba de afaceri, al doilea, deoarece francezii sunt singurii europeni care refuza sa faca afaceri in engleza, mai ales cand se afla in postura de cumparatori. Capitolele dedicate situatiilor de comunicare orala cuprind informatii asupra stilurilor de comunicare ale altor culturi, in afara de cea britanica si cea franceza.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat