CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

http://www.revistacig.ase.ro

ISSN: 1583-4387 print, 2559-6004 online, ISSN-L 2559-6004

Periodicitate trimestriala

Revista Contabilitate si Informatica de Gestiune apare din anul 2002 cu o frecventa trimestriala si este editata de catre Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea „A.I. Cuza” Iasi.
Scopul revistei consta in dezvoltarea cunoasterii stiintifice si cresterea vizibilitatii cercetarilor realizate in Romania prin promovarea dialogului la nivel national si international. Revista este indexata in Ulrich’s Periodicals Directory din anul 2008.

In revista sunt publicate studii teoretice si empirice, de inalta calitate stiintifica, originale si care se incadreaza in urmatoarele arii tematice: Contabilitate si raportare financiara; Contabilitate si control de gestiune; Audit si control; Informatica de gestiune; Analiza financiara; Drept.
Definindu-se ca o revista stiintifica, Contabilitate si Informatica de Gestiune se adreseaza in primul rand cercetatorilor.

Din colegiul de redactie fac parte cercetatori de renume la nivel international, precum: prof. David Alexander de la Universitatea din Birmingham (Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord), prof. Alain Burlaud de la INTEC Paris (Franta), prof. Robert Faff de la Universitatea Monash (Australia), prof. Allan Hodgson de la Universitatea din Amsterdam (Olanda), prof. Alan Lord de la Universitatea Bowling Green State (Statele Unite ale Americii), prof. Marc Nikitin de la Universitatea din Orléans (Franta), prof. Bernard Raffournier de la Universitatea din Geneva (Elvetia), prof. Donna Street de la Universitatea din Dayton (Statele Unite ale Americii), prof. Lee Yao de la Universitatea din Loyola (Statele Unite ale Americii).

Incepand cu anul 2009, cresterea vizibilitatii internationale se realizeaza si prin publicarea rezumatelor articolelor din revista Contabilitate si Informatica de Gestiune in revista International Journal of Accounting Information Systems, publicata de Emerald si indexata in baza de date Emerald Management Xtra.

 

Redactor-sef
Nadia ALBU