Contabilitate publica

Contabilitate publica

Autori: Aurelia Stefanescu, Madalina Dumitru, Mariana Elena Glavan, Ileana Cosmina Pitulice

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-586-5

19,60 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Autorii acestei carti au surprins aspecte caracteristice contabilitatii institutiilor publice din Romania, dezbatute prin raportare la reglementarile nationale in domeniu. Cartea se bazeaza pe descrierea practicilor de contabilitate specifice diferitelor tipuri de institutii ce activeaza in sectorul public national. Lucrarea este structurata pe principalele clase de operatiuni ce pot interveni in activitatea unei institutii publice, din momentul obtinerii finantarii si pana la intocmirea situatiilor financiare.
 
Pentru o intelegere si o consultare facila a continutului lucrarii, aceasta contine o prezentare a sistemului bugetar din Romania, a rolului jucat de contabilitate in cadrul institutiilor publice precum si un capitol de sinteza a terminologiei specifice domeniului contabilitatii publice. Pornind de la faptul ca orice institutie publica functioneaza in baza unui buget aprobat, autorii au considerat necesara si introducerea unor notiuni legate de planificarea financiara si controlul resurselor publice. De asemenea, circumstantele economice generale referitoare la resurse din ce in ce mai limitate reclama si necesitatea existentei contabilitatii de gestiune in cadrul institutiilor publice, fapt surprins de autorii lucrarii in cadrul unui capitol distinct.
 
Cartea „Contabilitate publica”se adreseaza studentilor ce studiaza contabilitatea institutiilor publice, doctoranzilor, profesionistilor contabili din aceste entitati, profesorilor de contabilitate.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat