Contabilitatea in institutiile publice

Contabilitatea in institutiile publice

Autori: Alberta Gisberto, Ileana Nisulescu-Ashrafzadeh

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-00-0150-3

45,70 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Contabilitatea in institutiile publice este o lucrare compacta, elaborata de prof. univ. dr. Alberta Gisberto si de prof. univ. dr. Ileana Nisulescu, care incearca sa dezvolte problematica legata de contabilitatea institutiilor publice, atat din punct de vedere contabil, cat si financiar și fiscal. Aceasta se adreseaza atat studentilor facultatilor economice, cat si contabililor si auditorilor interni care-si desfasoara activitatea in institutiile publice.

Lucrarea este structurata pe 10 capitole si trece in revista tematica de interes pentru cei care studiaza sau cei care isi desfasoara activitatea in domeniul contabilitatii publice, in care se dezvoltă contabilitatea fondurilor, finantarilor, rezultate, activele fixe, stocuri, terti, trezorerie, cheltuieli, venituri si finantari, lucrarile de inchidere contabile si nu in ultimul rand, conturile in afara bilantului, extrem de importante, deoarece institutiile publice organizeaza atat contabilitatea de angajamente, cat si contabilitatea bugetara. In acestă lucrare sunt prezentate standardele internationale de contabilitate din sectorul public – IPSAS, precum si normele naționale si modul in care acestea din urmă s-au raportat la IPSAS-uri. Fiecare capitol debutează cu  IPSAS-urile corespunzatoare, dupa care se face recurs la legislatia romanească si modul in care aceasta a implementat cerințele standardelor internationale in organizarea contabilitatii in instituțiile publice in Romania. Fiecare capitol este finalizat cu probleme si studii de caz rezolvate, care-si propun sa aprofundeze problemele teoretice prezentate. 

 Lucrarea  este, in consecinta, extrem  de utila  nu numai studentilor economisti, masteranzilor, dar si celor ce urmează cursuri postuniversitare, auditorilor interni in sectorul public si altor practicieni de contabilitate.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat