Contabilitatea institutiilor de credit

Contabilitatea institutiilor de credit

Autori: Cornelia Dascalu, Aurelia Stefanescu, Elena Mihaela Botea

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-396-0

12,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Profundele transformari ale mediului economic din ultimul deceniu au determinat cresterea interesului utilizatorilor pentru activitatea institutiilor de credit, paleta aceastora variind de la persoanele fizice (care au sesizat oportunitatile de angajare in cadrul acestora, sau se afla pe pozitia de potential client) la persoanele juridice din diverse domenii de activitate. Modul in care activitatea acestora poate fi urmarita de utilizatori in vederea luarii unor decizii este consultarea situatiilor financiare, iar „cheia” de acces este reprezentata de contabilitate.

Contabilitatea institutiilor de credit a traversat in ultima perioada transformari profunde care s-au produs cu o viteza remarcabila, generate de alinierea la reglementarile Uniunii Europene si la Standardele Internationale de Raportare Financiara. Data fiind importanta institutiilor de credit in cadrul economiei, la nivel national si international, prezenta lucrare surprinde practicile contabile specifice din perimetrul acestor entitati.

In acest context, prezentam principalele avantaje pe care le genereaza consultarea prezentei lucrari:
- Ofera o viziune de ansamblu privind organizarea sistemului bancar;
- Expliciteaza conceptele fundamentale utilizate in institutiile de credit;
- Prezinta sistemele de decontare specifice  institutiilor de credit;
- Releva particularitatile raportarii financiare in institutiile de credit, in vederea interpretarii corecte a acestora de catre utilizatori;
- Prezinta tipologia tranzactiilor desfasurate de institutiile de credit, precum si tratamentele contabile opozabile;
- Familiarizeaza si dezvolta rationamentul profesional specific institutiilor de credit, prin studiile de caz oferite.

Lucrarea se adreseaza studentilor aflati in programele de pregatire de licenta, master si doctorat, cu preocupari teoretice, practice si de cercetare in domeniul financiar-bancar. Cele sapte capitole contin abordari conceptuale si tehnice, studii de caz rezolvate, dar si teme date spre rezolvare, insumand astfel calitatile suportului de curs si caietului de seminar.
 

Produse asemanatoare