Convergenta contabila internationala. Implicatii asupra raportarii financiare

Convergenta contabila internationala. Implicatii asupra raportarii financiare

Autori: Catalina Gorgan

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-677-0

24,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Convergenta contabila internationala reprezinta un proces in plina desfasurare si o noua etapa in dezvoltarea contabilitatii, avand drept finalitate implementarea referentialului international la nivel mondial.
Lucrarea analizeaza, pe de o parte, realizarile si limitele privind procesul de convergenta contabila internationala, iar pe de alta parte evolutia raportarii financiare in contextul aplicarii standardelor internationale de raportare financiara la nivel mondial. In continuare este explicat rolul contabilitatii si al raportarii financiare intr-un moment aparte, cel al crizei economice mondiale. Romania, fiind o componenta a ansamblului economic international, este parte integranta a tuturor schimbarilor intervenite (globalizare, convergenta contabila, criza). In acest sens, lucrarea surprinde cateva aspecte privind convergenta contabila internationala in Romania si prezinta rezultatele unui studiu empiric privind nivelul de informare al entitatilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti in conformitate cu cerintele de prezentare a informatiilor solicitate de standardele internationale de raportare financiara.
Cartea se adreseaza studentilor la masterat, doctoranzilor si specialistilor contabili interesati de domeniul complex al raportarii financiare.

Produse asemanatoare