Convergenta reala si sincronizarea ciclurilor de afaceri cu zona euro

Convergenta reala si sincronizarea ciclurilor de afaceri cu zona euro

Autori: Marius-Corneliu Marinas

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-730-2

19,30 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Tematica lucrarii este conforma cu mizele actuale ale tarilor emergente din Uniunea Europeana – recuperarea sustenabila a decalajelor de dezvoltare relativ la media europeana, accentuarea integrarii economice si reducerea costurilor generate de procesul de aderarea la uniunea monetara.
 
Lucrarea este structurata in trei capitole in care s-au examinat consecintele integrarii monetare din perspectiva celor trei mize pentru tarile ECE, in contextul in care decizia adoptarii monedei unice este influentata atat de procesul de convergenta reala, cat si de intensitatea, respectiv caracteristicile proceselor de integrare comerciala si financiara. Pentru a surprinde specificul economiilor ECE, s-a realizat o comparatie a acestora cu economiile din nucleul, respectiv periferia zonei euro, demonstrand ca, in multe privinte, noile tari membre ale UE sunt mai putin predispuse la socuri asimetrice comparativ cu economii precum Grecia sau Portugalia.
 
Aspectele relevante ale evolutiilor economiilor europene emergente au fost examinate pe baza unei metodologii complexe, fortand de fiecare data gasirea unor raspunsuri convingatoare dincolo de superficialitatea prezentarii evidentelor. De fiecare data cand cercetarea parea a se indrepta catre o solutie asteptata, a fost largita perspectiva de analiza, oferindu-le cititorilor suficiente argumente pentru o viziune integratoare.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat