Criminologie

Criminologie

Autori: Teodor Manea, Horia-Șerban Tiugan

Anul aparitiei: 2021

ISBN: 978-606-34-0398-9

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 221

33,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Pornind de la o evidenta, anume ca binomul infractiune – infractor este o realitate prezenta in orice societate, un studiu aprofundat al acestuia foloseste atat celor care vor sa inteleaga dinamica sociala, cat si practicienilor dreptului penal, in activitatea judiciara si, cel mai important, ar trebui sa fie un sprijin nelipsit pentru cei responsabili de opera de legiferare in materie penala.

Cu acest gand a fost elaborata prezenta lucrare, cu atat mai utila in complicatul context socio-politic actual.

Astfel, in prima parte, este abordata problematica notiunilor elementare cu care lucreaza criminologia, oferind inclusiv o perspectiva istorica a explicatiilor oferite pentru comiterea de infractiuni.

A doua parte atinge aspecte legate de influentele cercetarii criminologice in dreptul penal, in special cu privire la institutiile partii generale ale acestuia, autorii referindu-se la relatia dintre invatamintele despre crima si notiunea de vinovatie, precum si la impactul acestora asupra unor procese precum individualizarea pedepsei, stabilirea masurilor de siguranta etc.

Ulterior, in partea finala, sunt privite aplicat mai multe categorii de infractiuni, des intalnite in societatea romaneasca, precum omorul, violenta domestica, violul, furtul, stabilindu-se, dintr-o perspectiva multipla, resorturile care conduc la comiterea acestora.

Produse asemanatoare