Dictionar: protectia mediului

Dictionar: protectia mediului

Autori: Virginia Ciobotaru, Smaranda Dumitru, Ana Maria Socolescu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-102-7

33,80 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana a presupus adaptarea legislatiei nationale la reglementarile comunitare, inclusiv cele din domeniul mediului.
Cunoasterea acestor probleme noi este insotita de aparitia unui limbaj specific, uneori dificil de stapanit.
Prezentul dictionar isi propune sa contribuie la cresterea intelegerii specificului protectiei mediului si la formarea unei atitudini corecte in raport cu problematica existentei adecvate a mediului pentru o dezvoltare durabila. El contine definitiile a cca 3.100 de termeni, expresii si notiuni, in principal din domeniul ecologiei si protectiei mediului, dar si din domeniile conexe – chimie, fizica, biologie, geografie, geologie etc.
Au fost selectati, retinuti si definiti termeni frecvent intalniti in studiile, evaluarile si reglementarile din ecologie, din mediu si managementul de mediu, termeni pentru principalele substante utilizate in activitatile economice si sociale cu impact potential asupra calitatii factorilor de mediu ori asupra sanatatii oamenilor. Un loc aparte il ocupa termenii folositi ca masuratori de mediu si aparatura de masurare, colectare a datelor si informatiilor legate de mediu si prelucrarea statistica a acestora etc.
Definirea termenilor este conforma normelor actuale sau acceptiunii generale reflectata in literatura contemporana de specialitate.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat