Didactica specializarii. Disciplinele economice

Didactica specializarii. Disciplinele economice

Autori: Maria Liana Lacatus

Anul aparitiei: 2019

ISBN: 978-606-34-0296-8

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 216

25,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Prezenta lucrare sintetizeaza experienta profesionala a autoarei in ceea ce priveste didactica disciplinelor economice si este menita sa usureze predarea-invatarea-evaluarea studentilor economisti care se pregatesc pentru cariera didactica. Autoarea este titulara cursurilor de Didactica specializarii si Didactica domeniului si dezvoltari in didactica specializarii la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic (DPPD-ASE) si, in mod curent, lucreaza cu studenti inscrisi in programe universitare de licenta si masterat, cu absolventi cu studii superioare inscrisi in programe postuniversitare pentru dobandirea de competente didactice si cu profesori economisti inscrisi la cursuri de perfectionare pentru obtinerea gradelor didactice II si I in invatamant, avand o experienta de multi ani in livrarea acestor cursuri.

Lucrarea a fost gandita si ca instrument de sprijin pentru o educatie economica eficienta si pentru motivarea educatorilor care realizeaza, in diferite forme si modalitati, educatia economica, astfel incat sa fie capabili, la randul lor, sa isi motiveze elevii, studentii sau cursantii pentru studiul economiei si al disciplinelor economice. Una dintre concluziile reflectiei critice asupra schimbarilor din domeniul educatiei la care autoarea a ajuns dupa zeci de ani de ani de activitate in invatamant este ca, cel putin in scoala romaneasca, cresterea nivelului de entuziasm al profesorilor si a numarului profesorilor entuziasti poate conduce la imbunatatirea calitatii educatiei in scoala. De aceea, lucrarea despre educatia economica isi propune sa ofere argumente suficiente pentru a convinge atat elevii si publicul adult, cat si comunitatea profesorilor de importanta educatiei economice si de nevoia de educatie economica la persoane de toate varstele. Este convingerea autoarei ca numai cu profesori care sunt pe deplin constienti de importanta pregatirii in domeniul lor de specialitate si care cred ei insisi in puterea educatiei pe care o ofera celorlalti se poate asigura acel nivel de educatie economica necesar astazi si indivizilor, si societatilor care vor functionalitate la nivel optim.

Prima parte a lucrarii se concentreaza asupra nevoii de educatie economica si perspectivei economice asupra realitatii, respectiv a modului economic de gandire. In urmatoarele parti sunt prezentate, in ordine, aspecte legate de continut si metode in educatia economica, respectiv de evaluare a pregatirii economice.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat