Dinamica economica: de la dinamica liniara la bifurcatii, atractori stranii si haos

Dinamica economica: de la dinamica liniara la bifurcatii, atractori stranii si haos

Autori: Gheorghe Oprescu

Anul aparitiei: 2006

ISBN: 973-594-827-3 /978-973-594-827-6

43,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Lucrarea d-lui prof. univ. dr. Gheorghe Oprescu din colectia “Cibernetica” se inscrie in domeniul dinamicii economice, o ramura a economiei cantitative.
Campul de abordare este evidentiat de subtitlul lucrarii: de la dinamica liniara (din teoria neoclasica si keynesiana), la dinamica neliniara, care-l pune pe analistul economic in fata unor comportamente total neasteptate ale sistemelor economice – aparitia unor atractori stranii si a comportamentului haotic.
 

Lucrarea este o noutate in Romania din punct de vedere al demersului metodologic de abordare a problematicii complexe din dinamica neliniara. Este printre primele carti racordate la circuitul stiintific mondial pe aceasta tema. Ea se adreseaza unor categorii largi de cititori: studenti, profesori, cercetatori, specialisti in domeniul analizei si prognozei, decidenti la nivel macroeconomic, economisti, matematicieni, ingineri cu preocupari in domeniul economic. Problematica analizata este deosebit de complexa, dinamica sistemelor neliniare evidentiind evolutii neasteptate.
Prin studiile de caz prezentate la fiecare model tematic analizat, lucrarea faciliteaza intelegerea problematicii, fiind utila atat teoreticienilor, cat si practicienilor cercetatori ai functionarii mecanismelor economice.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat