Diversificarea si personalizarea serviciilor turistice in contextul globalizarii

Diversificarea si personalizarea serviciilor turistice in contextul globalizarii

Autori: Andreea Marin-Pantelescu

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-251-2

29,50 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Globalizarea, fenomen aflat in plina ascensiune, se caracterizeaza prin libera circulatie peste granite a persoanelor, tehnologiilor, informatiilor si capitalurilor financiare. Ea are consecinte profunde si la nivelul activitatii turistice deoarece aceasta implica deplasari ale persoanelor in vederea relaxarii, recrearii sau pentru afaceri si, odata cu ele, transferuri financiare intre diferite state ale lumii.
Romania dispune de bogate si variate resurse turistice, fapt ce-i ofera o mare disponibilitate pentru turism. Valorificarea lor eficienta si in interesul economiei nationale poate reprezenta o sansa de dezvoltare a tarii noastre odata cu integrarea in Uniunea Europeana.
Lucrarea prezenta a fost elaborata in scopul crearii unui suport teoretic privind diversificarea si personalizarea serviciilor turistice pentru toti cei interesati de aceasta activitate. Aceasta imbina ceea ce este cunoscut in acest moment cu ideile inovatoare rezultate din cercetarea de marketing intreprinsa cu privire la preferintele turistilor.
Ca suport in privinta acestor afirmatii lucrarea cuprinde cinci capitole structurate astfel incat sa poata fi discutate si prezentate cele mai noi abordari cu solutii teoretice si practice in domeniul serviciilor turistice in contextul fenomenului globalizarii.
Consideram ca lucrarea contribuie la dezvoltarea cunoasterii stiintifice in domeniu deoarece abordarea serviciilor turistice din perspectiva personalizarii este ceva original, iar realizarea unui ghid pentru managerii din turism in vederea cresterii competitivitatii este un lucru nou si benefic pentru turismul romanesc, care in acest moment se lupta sa supravietuiasca pe piata turistica internationala.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat