„Dreptul administrativ – principalul instrument de reglementare a activității administrației publice” este un curs universitar care abordeaza în mod detaliat institutiile specifice acestei ramuri de drept. Cartea este structurata in 14 capitole si beneficiaza de un bogat aparat bibliografic.
Institutiile dreptului administrativ sunt reglementate de o multitudine de acte normative, care sunt supuse frecvent modificarilor determinate de factori politici, sociali, economici etc., ceea ce a impus, in vederea realizarii acestei lucrari, un efort sustinut pentru a prezenta aspectele relevante din dreptul pozitiv.
Lucrarea abordeaza problematica dreptului administrativ din perspectiva Codului administrativ. Adoptarea acestui cod a reprezentat un demers de simplificare si unificare a legislatiei în domeniu, cuprinzand numeroase aspecte pozitive, dar si aspecte controversate supuse criticii de specialitate. Acolo unde s-a apreciat ca este necesara o imbunatatire a legislatiei, au fost sugerate propuneri de lege ferenda.
Problemele fundamentale ale dreptului administrativ sunt prezentate dintr-o perspectiva empirica, fiind reliefate numeroase aspecte de jurisprudenta si de practica administrativa, prin care se exemplifica modul de interpretare si aplicare a prevederilor din actele normative in realitatea sociala.
Autorul a conceput aceasta carte pentru a oferi un instrument de lucru util pentru studenti, cadre didactice, cercetatori stiintifici, consilieri juridici, functionari publici, magistrati, avocati si pentru toti cei interesati de buna functionare a autoritatilor si a institutiilor publice, furnizand solutii pentru noile provocari ale realitatii juridice în materia dreptului administrativ.