Dreptul afacerilor. Contracte

Dreptul afacerilor. Contracte

Autori: Florentina Camelia Stoica

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-560-5

13,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Lucrarea de fata constituie temelia intelegerii dreptului afacerilor in domeniul contractual de catre studentii economisti, adresandu-se atat celor de la invatamantul de zi si de la distanta, cat si celor de la Masterat.
Un spatiu important in lucrare este destinat problematicii obligatiilor, potrivit ultimelor reglementari desprinse din Noul Cod civil.
Astfel, in partea I, plecandu-se de la consideratiile generale, sunt abordate incheierea si executarea contractului din perspectiva ofertei, acceptarii ofertei, momentului incheierii contractului, pretului si locului executarii contractuale. O sectiune importanta din acest capitol surprinde trasaturile obligatiilor din perspectiva fructificarii de drept a banilor (dobanzi). Tot in acest capitol este prezentata institutia prescriptiei extinctive in lumina reglementarilor Noului Cod civil, prezentandu-se termenele generale si speciale de prescriptie, suspendarea si intreruperea cursului prescriptiei.
Partea cea mai elaborata in lucrare (partea a II-a) surprinde reglementarea contractelor din perspectiva notiunii, a caracterelor juridice, a conditiilor de validitate, a efectelor juridice contractuale si a cauzelor de incetare ale acestora. Institutia contractelor (vanzare, mandat, comision, consignatie, agentie, depozit, report, de cont curent, fiducie, leasing, franciza) este aprofundata din perspectiva noilor reglementari ale Codului civil si a legilor speciale, care unifica aspectele civile si comerciale in aceasta materie.
Fiind destinat, in primul rand, studentilor, cursul reprezinta un instrument de baza pentru insusirea cunostintelor ce formeaza „materia contractuala”, fara a avea insa pretentia epuizarii problemelor teoretice si, mai ales, practice (tinand cont ca Noul Cod civil a intrat in vigoare de abia de la 1 noiembrie 2011), legate de interpretarea si aplicarea dispozitiilor legale.
Lucrarea este, in acelasi timp, atat o provocare la noi reflectii cu privire la posibile probleme de drept, legate de institutia contractuala, cat si rezultatul unei activitati laborioase de cercetare stiintifica, necesare dupa momentul unificarii dreptului civil cu dreptul comercial si in institutia contractelor.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat