EUROPEAN JOURNAL OF INTERDISCIPLINARY STUDIES

EUROPEAN JOURNAL OF INTERDISCIPLINARY STUDIES

http://www.ejist.ro

ISSN: 2067-3795 online

Periodicitate bianual

European Journal of Interdisciplinary Studies (EJIS) este primul jurnal academic dedicat crearii unui forum de dezbateri privind cunostinte in continua dezvoltare din cadrul unor multiple discipline sociale si umaniste la nivel european. Jurnalul se adreseaza cercetatorilor si cititorilor din sfera academica, atat din statele membre ale Uniunii Europene, cat si din afara acesteia. Editorii EJIS vizeaza crearea unei zone de cercetare fara granite, integrand cercetari realizate in tot spatiul european. Fara a neglija aspectul metodologic, interdisciplinaritatea este chemata sa ridice intrebari si sa ofere solutii de fiecare data cand, individual, discipline precum economie, stiinte politice, drept, afaceri si management, sociologie, studii de securitate, antropologie, etnografie sau religie nu sunt capabile sa faca acest lucru.
 

Jurnalul incurajeaza publicarea rezultatelor stiintifice obtinute prin utilizarea unor metodologii de cercetare variate, incluzand studii de caz si examinari comparative, analiza de continut, grupuri de discutii, anchete, observare si alte metode de cercetare calitativa si cantitativa. Scopul jurnalului este de a facilita studierea coerenta a temei de cercetare abordate, care nu poate fi inteleasa utilizand instrumentarul de cercetare propriu unei singure discipline.
 

Data fiind natura si calitatea articolelor care vor fi publicate, jurnalul spera sa prezinte interes atat pentru sfera academica si cercetatori din Europa, precum si pentru studenti, masteranzi si doctoranzi.
 

EJIS este publicat in cadrul contractului de cercetare nr. 91-058, finantat de CNMP Romania.

Director revista,
Prof. univ. dr. Rodica Zaharia