Echilibrul financiar si corelatiile acestuia cu celelalte componente ale echilibrului economic general

Echilibrul financiar si corelatiile acestuia cu celelalte componente ale echilibrului economic general

Autori: Eugen Mitrica

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-606-505-165-2

28,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Aceasta lucrare constituie o analiza pornind de la determinantele teoretice ale echilibrului economic general: echilibrul financiar, echilibrul pietei bunurilor si serviciilor, echilibrul pietei factorilor de productie, echilibrul monetar si echilibrul extern, incercand sa le transpuna in mediul macroeconomic romanesc.
Datele utilizate pentru aceasta analiza au fost obtinute din: Rapoartele lunare si anuale ale B.N.R. emise in perioada 1997-2006, Rapoartele trimestriale ale Ministerului Finantelor (acum Ministerul Economiei si Finantelor) pentru perioada 2002-2006, Anuarul statistic al Romaniei pentru 2005 (care contine date pentru perioada 1990-2004) si comunicatele de presa emise de Institutul National de Statistica, iar unele dintre date au fost obtinute prin calcule ale autorului, bazate pe indicatori proveniti din sursele mentionate.
Intentia autorului este aceea de a studia evolutia si corelatiile dintre fenomenele aflate la baza echilibrelor, respectiv dezechilibrelor macroeconomice, in contextul tranzitiei economiei romanesti spre economia de piata, pe intreaga perioada 1990-2006.
Acest studiu poate constitui o baza de formulare a unor strategii pentru perioada urmatoare, care sa asigure integrarea cat mai rapida in structura comuna si reducerea decalajelor ce despart economia romaneasca de nivelul mediu de dezvoltare al tarilor UE.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat