Ecologie generala

Ecologie generala

Autori: Florina Bran, Ildiko Ioan

Anul aparitiei: 2004

ISBN: 973-594-564-9

15,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Capacitatea societatii, a mecanismelor economice pe care le gestioneaza, de a influenta mediul si sistemele in care se organizeaza acesta a crescut enorm. Influenta este dorita, sub imperiul nevoii de a controla factorii nefavorabili, dar si nedorita, manifestata ca efect secundar al activitatilor social-economice. Astfel de evolutii au adus in atentia opiniei publice problematica mediului inconjurator.
In acest context, cursul de „Ecologie generala” isi propune sa puna la dispozitia viitorilor specialisti in economia mediului, economie agroalimentara, publicului interesat, celor implicati direct in actiunile de protectie a mediului si de reconstructie ecologica, informatii relevante privitoare la modul in care se organizeaza sistemele ecologice, factorii care conditioneaza mentinerea sau, dimpotriva, distrugerea echilibrelor.
In procesul de selectare din materialul informativ extrem de vast, utilizat in ultimele decenii ca sprijin in litigiile economico-ecologice desfasurate la nivel local, regional si global, contactul permanent cu cercetatori si cadre didactice, specialisti aflati in prim-planul activitatilor de protectie a mediului, dar si cu studentii a reprezentat o contributie indispensabila.
Facand permanent legatura intre ecologie si economie, putem considera ca vom reusi sa facem loc in meseria de economist pentru problematica ecologica. Din aceasta completare a cunostintelor unui economist va avea de castigat atat ecologia, cat si economia.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat