Economia informatiei. Teorie si aplicatii

Economia informatiei. Teorie si aplicatii

Autori: Stelian Stancu, Dumitru Marin

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-909-9

30,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Inscrisa in colectia “Cibernetica”, lucrarea Economia Informatiei incearca sa ofere o abordare coerenta si de actualitate a modului in care actioneaza cele doua parti implicate intr-un proces de negociere pe diverse piete (piata bunurilor si serviciilor, piata monetara, piata fortei de munca). Se stie ca relatiile dintre agentii economici se caracterizeaza printr-o asimetrie informationala. In lucrare sunt stabilite conditiile de existenta si stabilitate a echilibrului economic in prezenta informatiei imperfecte.

Cartea are in structura sa 11 capitole care prezinta Teoria contractelor sau Economia Informatiei (domeniu nou de investigare stiintifica la nivel microeconomic) in diferite conditii: de informatie simetrica, de selectie adversa, de hazard moral, de semnalare si screening, pe piata asigurarilor.
Notiunile teoretice prezentate in capitole sunt completate de grafice si interpretari economice, care ajuta la intelegerea si clarificarea acestora.

Bibliografia este ampla si reprezinta un indrumar pentru cei care doresc sa cunoasca si alte aspecte legate de teoria informatiei. Lucrarea se adreseaza tuturor celor interesati in stabilirea unor strategii de negociere, fructificand la maximum avantajul informational.
 

Produse asemanatoare