Promovarea ecoturismului ca forma a turismului durabil se impune ca modalitate de crestere economica si imbunatatire a conditiilor de trai ale locuitorilor din zonele de destinatie, de valorificare a potentialului natural, socio-cultural al comunitatilor locale, dar si de constientizare a vizitatorilor si rezidentilor privind protejarea acestuia.
In acest context, lucrarea de fata isi propune sa analizeze problemele ecoturismului, punand accent pe clarificarea conceptelor de turism durabil si ecoturism, pe clasificarea obiectivelor si a formelor acestora, pe evidentierea interconexiunilor cu alte forme de turism. De asemenea, este evaluat impactul turismului atat in plan economic, socio-cultural, cat si asupra mediului si comunitatilor locale. Sunt evidentiate totodata actiunile de stimulare a dezvoltarii sale la nivel local, national si international.
Totodata, interconexiunea dintre planul intern si international in domeniul ecoturismului si tendinta de globalizare si integrare a acestuia au favorizat crearea unor structuri organizatorice similare, a unor organisme care sa coordoneze aceasta activitate si incurajeze dezvoltarea ei. Organizarea reprezinta una din conditiile necesare dezvoltarii si promovarii ecoturismului, ca de altfel a oricarei activitati. Ea trebuie dublata de politici adecvate, de planuri de masuri si programe de actiuni care sa stimuleze si acest gen de vacante.
In acest sens, ne propunem identificarea aspectelor privind managementul ecoturismului in diferite tari sau la nivel regional si analiza comparativa cu situatia din tara noastra, analiza care sa permita formularea unei evaluari a stadiului actual de dezvoltare si ce trebuie facut pentru alinierea la cerintele internationale, pentru cresterea competitivitatii in domeniu.
Ecoturismul: orientare prioritara in dezvoltarea durabila a comunitatii locale
Autori: Remus Ion Hornoiu
Anul aparitiei: 2009
ISBN: 978-606-505-250-5
29,80 lei
In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana |