Elemente fundamentale de matematica aplicata in economie

Elemente fundamentale de matematica aplicata in economie

Autori: Gabriela Beganu, Marius Giuclea

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-398-4

20,70 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Predarea elementelor fundamentale ale teoriei probabilitatilor si ale statisticii matematice se face in toate facultatile cu profil economic, stiut fiind faptul ca fenomenele si procesele studiate in domeniul economic au caracter probabilist, iar luarea unor decizii inteligente in acest domeniu, in care exista conditii de risc si incertitudine, nu poate fi facuta fara cunostinte probabiliste temeinice. 

Lucrarea este structurata conform programei de invatamant a facultatilor economice, fiind utila nu numai studentilor din Academia de Studii Economice, ci tuturor studentilor din facultatile cu profil economic.
Prima parte a manualului contine doua capitole in care sunt expuse cunostintele de analiza matematica strict necesare pentru intelegerea rationamentelor utilizate in diversele demonstratii ale urmatoarelor doua parti. A doua parte contine trei capitole in care sunt prezentate notiunile de baza ale teoriei probabilitatilor. Urmatoarele trei capitole din partea a treia prezinta tehnici ale statisticii matematice de a alege, prezenta si analiza datele privind fenomenele care se produc in conditii de incertitudine si de informatii incomplete.

Manualul completeaza cunostintele teoretice cu exemple adecvate si cuprinde aplicatii ce reprezinta ilustrarea practica a conceptelor teoretice.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat