Evaluarea calitatii entitatilor text: teorie si practica

Evaluarea calitatii entitatilor text: teorie si practica

Autori: Marius Popa

Anul aparitiei: 2005

ISBN: 973-594-712-9

8,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Obiectivul acestei lucrari consta in realizarea unui sistem de indicatori pentru structurile diverse de texte.
Necesitatea de elaborare a lucrarii de fata este data de diversitatea deosebit de mare a tipurilor de date, a modurilor de reprezentare, a aplicatiilor informatice, amploarea pe care o au procesele de evaluare a entitatilor text, domeniile de activitate umana in care tehnologia informatiei si comunicatiilor tinde sa ocupe locul central.
Tratarea textelor si programelor sursa ca date genereaza o noua viziune in analiza aplicatiilor informatice, intrucat se aplica o aceeasi masura pentru elemente, software si seturi de date, care numai aparent sunt diferite. Toate au ca suport structuri de date cu grade diferite de interdependenta.
Bibliografia care a stat la baza documentarii lucrarii contine lucrari de specialitate din literatura romana si straina. Unele din titluri sunt elaborate de autorul lucrarii, iar comunicarile stiintifice au fost prezentate la conferinte si simpozioane de specialitate.
Sunt incluse carti publicate in tara si strainatate, documentatii Microsoft, IBM, Hewlett-Packard. Articolele din revistele studiate se constituie intr-o baza de documentare speciala, intrucat sunt abordate probleme privind managementul total al calitatii datelor, metricile de date, tehnicile si metodele de asigurare a calitatii datelor.
 

Produse asemanatoare