Evaluarea riscurilor poluarii. Suport al managementului ecosistemelor acvatice

Evaluarea riscurilor poluarii. Suport al managementului ecosistemelor acvatice

Autori: Costel Negrei, Teodora-Alexandra Palarie

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-592-6

16,00 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Lucrarea, elaborata de dna Palarie Teodora Alexandra, dr. in Biologie/Ecologie, si dl prof. Negrei Costel, dr. in economie, reprezinta un demers care se circumscrie problematicii generale privind conservarea resurselor de apa, oferind un important cadru teoretico-metodologic si practic pentru promovarea   managementului adaptativ la nivelul ecosistemelor acvatice. 

In plan teoretico-metodologic, lucrarea evidentiaza posibilitatile de imbunatatire si credibilizare a metodei de evaluare economica bazata pe piata ipotetica – tehnica modelarii alegerii. Un element de noutate il reprezinta utilizarea produsului – program pentru evaluarea intensitatii factorilor de comanda si cailor de exercitare a presiunii asupra ecosistemelor acvatice, prin care sunt integrate 11 criterii necesare aprecierii riscului potential, variabilitatii spatio-temporale a sistemului si nivelului de constientizare a problemei de catre publicul larg.
 
Ca aplicabilitate, lucrarea evalueaza riscurile poluarii Baltilor Brailei, o zona de cercetare de lunga durata, pentru care este demonstrata utilizarea algoritmului fundamentat din punct de vedere teoretico-metodologic.

Produse asemanatoare