Fundamentele stiintei marfurilor

Fundamentele stiintei marfurilor

Autori: Mihai Tudor Negrea

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-606-505-001-3

39,60 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Structurata in zece capitole, lucrarea d-lui lector univ. dr. Teodor Mihai Negrea constituie o fundamentare teoretica, sistematica a domeniului marfurilor, prezentând concret “notiunile si categoriile necesare proceselor comerciale ce trebuie monitorizate in economia de piata” (prof. univ. dr. Dumitru Dima).

Terminologia si vocabularul specifice stiintei marfurilor sunt tratate pas cu pas, explicandu-se atat conceptele, cat si cadrul in care opereaza acestea; definitiile si metodele utilizate in studiul marfurilor sunt urmate de factorii ce influenteaza proprietatile acestora.
Clasificarea si caracterizarea proprietatilor marfurilor, cu detalii legate de specificul lor, completeaza al doilea capitol.
Capitolul al treilea cuprinde definirea calitatii produselor si serviciilor, abordarea clasica si cea moderna a calitatii, in capitolul patru fiind prezentat sistemul codificarii cu bare, cu aplicatii, avantaje si dezavantaje – pentru comercianti si consumator, ca si codurile utilizate in comertul international, precum si codificarea publicatiilor; in continuare, ne putem insusi schema sursei generatoare de idei pentru produse si servicii noi, metodele de creativitate s.a.
Urmeaza definitiile, functiile, materialele, cerintele si conditiile de pastrare ale ambalajelor, elementele definitorii, componentele, functiile si tipologiile, reglementarea si protectia marcilor, atat in Romania, cat si la nivel european si international; studiul etichetarii produselor, alimentare si nealimentare, incheie capitolul al saselea. Conceptele de standardizare si de certificare a conformitatii sunt dezvoltate in capitole separate, urmate de un capitol dedicat managementului calitatii.

In final, sunt expuse motivele pentru care consumatorul este defavorizat, pe mai multe planuri, in raporturile sale cu agentii economici, apoi formele de manifestare ale protectiei sociale si principiile directoare ale ONU pentru protectia consumatorilor, forme de manifestare ale consumerismului modern, iar in incheiere cateva tipuri de etichete cu indicatori speciali.

Maniera in care autorul prezinta informatiile este atractiva, modul de tratare accesibil, ceea ce, alaturi de subiectul de maxim interes si actualitate, recomanda aceasta carte unei sfere extinse de cititori.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat