Impactul investitiilor asupra performantei economice in agricultura României si a dezvoltarii rurale

Impactul investitiilor asupra performantei economice in agricultura României si a dezvoltarii rurale

Autori: Ionut Laurentiu Petre

Anul aparitiei: 2022

ISBN: 978-606-34-0411-5

Format: 17/24 cm

Numar pagini: 353

76,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

La achizitia acestei carti de pe site-ul Editurii ASE se va aplica un discount de 16% pentru toti cei care au conturi de site cu adrese de e-mail din domeniul @ase.ro.

 

Autorul prezentei cercetari analizeaza impactul pe care il pot avea investitiile asupra performantei economice in agricultura Romaniei, determinandu-se totodata si gradul de eficienta al acestora.

Astfel, in cartea „Impactul investitiilor asupra performantei economice in agricultura României si a dezvoltarii rurale” se definesc principalele concepte ale temei de cercetare, se identifica sistemul de indicatori privind estimarea impactului investitiei, se prezinta pe scurt Politica Agricola Comuna, cu cei doi piloni ai acesteia, iar necesitatea studierii acesteia este fundamentata de faptul ca, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, se realizeaza o pondere semnificativa din investitiile din agricultura. Analiza volumului, dinamicii si structurii investitiilor, precum si analiza anumitor indicatori de efect ce pot fi influentati de catre nivelul investitional, la nivel macroeconomic, impactul investitiilor asupra agriculturii, pentru acele investitii realizate prin Programul National de Dezvoltare Rurala, precum si impactul investitiilor asupra sectorului agricol din punct de vedere microeconomic, print-un studiu de caz ce presupune infiintarea unei plantatii pomicole, se regasesc in capitolele urmatoare. Scenariile investitionale realizate la studiul de caz, plantatie pomicola in sistem intensiv, si plantatie pomicola in sistem super intensiv, arata ca investitiile sunt fezabile, asigura un randament peste 100%, cu ratele rentabilitatii cuprinse intre 11% si 14%. A fost realizata si o analiza de risc, prin trei metode, stabilindu-se ca proiectele propuse aduc castiguri, chiar daca se ia in considerare riscul investitional

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat