Importanta activitatilor motrice in dezvoltarea inteligentei emotionale

Importanta activitatilor motrice in dezvoltarea inteligentei emotionale

Autori: Cristian Ristea

Anul aparitiei: 2016

ISBN: 978-606-34-0078-0

15,90 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

 

Cercetarile din ultimele decenii s-au axat pe tendinta de a fundamenta teoretic conceptul de inteligenta emotionala, demonstrandu-i importanta pentru dezvoltarea personala si insertia socioprofesionala, iar preocuparile actuale in acest domeniu continua sa produca rezultate remarcabile.

In urma aplicarii unor programe psihomotrice in lectiile de educatie fizica si sport, au aparut efecte benefice din punct de vedere emotional, avand efect activator energetic, permitand exprimarea unor emotii mai dificil de exprimat, in special cele generate de conflicte, sau in ceea  ce priveste realizarea constientizarii emotionale prin reducerea tensiunilor negative.

Lucrarea prezinta notiuni care ofera specialistilor din domeniul educatiei fizice si sportive, informatii si modele practice, necesare procesului instructiv-educativ.

Perspectiva dezvoltarii competentei emotionale prin practicarea activitatilor motrice presupune ameliorarea starii de bine, cresterea capacitatii decizionale de rezolvare a problemelor intr-un mod responsabil, facand fata solicitarilor cotidiene si evenimentelor stresante din viata de zi cu zi.

Produse asemanatoare