Inovare, cercetare stiintifica, progres tehnic. Editia a II-a, revizuita

Inovare, cercetare stiintifica, progres tehnic. Editia a II-a, revizuita

Autori: Sanda Visan, Ligia Florica Botez

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-522-3

14,50 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Cursul este destinat studentilor din facultatile de Management (anul I) si Comert (anul III), Academia de Studii Economice Bucuresti, pentru activitatea didactica, dar si celor preocupati de probleme legate de tematica cursului.

Plecand de la importanta activitatilor de creativitate, inovare si cercetare siintifica pentru mediul universitar, viata economica, lumea medicala, culturala si sociala s-a incercat o prezentare a unor aspecte legate de stadiul actual al stiintei la inceputul mileniului al III-lea, progresul tehnic ce caracterizeaza aceasta perioada, actul creator si de inovare, locul si rolul cercetarii stiintifice, managementul inovarii si al cercetarii stiintifice, in coordonatele trasate de documentele Uniunii Europene.
S-a urmarit clarificarea unor notiuni legate de creativitate si inovare, cercetare, cine o face, de ce, in ce conditii, cerintele actuale in contextul globalizarii, concurentei, ridicarii la grad inalt a utilizarii informatiilor prin mijloace ultraperformante, a asigurarii protectiei mediului.  Studentii economisti trebuie sa se inscrie inca din anul I in procesul de cunoastere, nu numai prin asimilarea cunostintelor predate la cursuri, ci si prin participarea efectiva la cercetarea stiintifica. Invatamantul actual trebuia sa fie cat mai participativ, deci studentii trebuie sa fie antrenati sa efectueze activitati creatoare si, unde este posibil, si inovatoare.

Studentii Facultatii de Comert, prin caracterul activitatilor viitoare, trebuie sa fie instruiti spre activitati preponderent creative, sa aplice noutatile tehnice si tehnologice, sa desfasoare cercetare stiintifica, elemente ce se regasesc in prezentul curs.
Cursul poate fi consultat de toti cei interesati de activitatea de inovare si de cercetare stintifica, de studentii din alte facultati, sau de la cursuri de master si de pregatire doctorala, datorita continutului si actualitatii informatiilor.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat