Integrarea sistemelor informatice

Integrarea sistemelor informatice

Autori: Ion Lungu, Ana-Ramona Bologa, Vlad Diaconita, Adela Bara, Iuliana Botha

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-975-4

34,40 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Integrarea sistemelor informatice, autori Ion Lungu, Ana-Ramona Bologa, Vlad Diaconita, Adela Bara si Iulian Botha se adreseaza studentilor, dar si celor interesati de acest domeniu. Integrarea aplicatiilor informatice in cadrul companiilor reprezinta mai mult ca oricand un subiect de actualitate, conducand la crearea si implementarea unui nou stil de lucru in domeniul software: Enterprise Application Integration.
In marile companii, solutiile de tip Enterprise Resource Planning, Customer Relationship Management, Supply Chain Management sunt deja considerate imperative „clasice”, o conditie importanta pentru mentinerea avantajului competitiv. Enterprise Application Integration defineste o metodologie care sa asigure comunicarea usoara intre aplicatii si surse de date din cadrul unei companii, astfel incat acestea sa partajeze procese de afaceri si date, chiar daca elementele integrate se schimba.
Cartea trateaza atat aspecte teoretice despre integrarea aplicatiilor informatice, cat si tehnologii si instrumente de integrare a datelor, precum si a aplicatiilor informatice. Ultimul capitol este dedicat managementului proiectelor de implementare a solutiilor integrate de tip ERP, deoarece complexitatea solutiilor de integrare implica un proces de implementare de durata si multiple resurse.
Devine astfel necesar un management adecvat. In contextul actual, in care informatia este privita ca o resursa strategica a intreprinderii, integrarea sistemelor informatice reprezinta un pas spre dezvoltare si eficientizare, de aceea studierea cartii constituie o oportunitate prin faptul ca ofera o imagine de ansamblu asupra acestui domeniu cu deschidere spre viitor.
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat