Ion Raducanu: opera si viata. Ed. a 2-a, rev. si adaug.

Ion Raducanu: opera si viata. Ed. a 2-a, rev. si adaug.

Autori: Maria Muresan

Anul aparitiei: 2012

ISBN: 978-606-505-551-3

20,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Ion Raducanu, profesorul, cercetatorul, publicistul si omul politic, a fost unul dintre exponentii de seama ai gandirii social-economice din tara noastra in prima jumatate a secolului al XX-lea. Activitatea sa didactica s-a impletit in permanenta cu cea de cercetare stiintifica si publicistica socio-economica si toate acestea, in buna masura, cu cea politica.
Cursurile tinute la Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale din Bucuresti, printre ai carei intemeietori si profesori, si un deceniu rector, a fost, constituie o marturie pretioasa cu privire la traditiile invatamantului economic superior din tara noastra si la exigentele formarii economistului de conceptie potrivit cerintelor economiei de piata moderne.

La elaborarea lucrarii s-au folosit, pe langa lucrarile lui I. Raducanu, lucrari din bogata literatura economica a perioadei dintre cele doua razboaie mondiale si despre aceasta perioada, surse documentare primare din arhivele Ministerului Muncii, Cooperatiei si Asigurarilor Sociale, ale Academiei de Studii Economice s.a. Gandirea economica a lui I. Raducanu este analizata pe fondul realitatilor economico-sociale, politice si ideologice ale epocii, deoarece numai in acest fel pot fi dezvaluite geneza, continutul si semnificatiile ei.
Cartea este rezultatul unei cercetari desfasurate pe parcursul a circa sapte ani, primele concluzii fiind prezentate in teza de doctorat sustinuta in 1981, la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Ulterior, aprofundarea cercetarilor a prilejuit reliefarea intr-o mai mare masura si cu mai multa precizie a contributiilor fundamentale ale lui I. Raducanu la dezvoltarea stiintelor economice.
 

Produse asemanatoare