Istoria Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale (1913-1947)

Istoria Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale (1913-1947)

Autori: Ion Vorovenci

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-505-326-7

60,70 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

Cartea „Istoria Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale” cuprinde „perioada capitalista” a invatamantului economic superior din Romania.
Lucrarea realizeaza o analiza a evolutiei scolilor comerciale la sfarsitul secolului al IX-lea, precum si a celor mai importante academii comerciale din Europa.

Infiintata in aprilie 1913, Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale se deosebeste de institutiile similare europene prin faptul ca la baza crearii sale sta o „decizie politica” a Ministrului Industriei si Comertului, Nicolae D.Xenopol, si nu o initiativa privata.
Pentru o mai mare obiectivitate, autorul urmareste evenimentele in ordinea cronologica a desfasurarii lor, creand posibilitatea celor interesati sa aiba propria opinie asupra acestora. De asemenea, sunt descrise evenimentele importante care au influentat evolutia institutiei, problemele studentesti si activitatea rectorilor din acea perioada(1913-1947).

La inceput, Academia Comerciala a fost subordonata Ministerului Industriei si Comertului, iar din  anul 1934 a fost inclusa in subordinea Ministerului Instructiunii Publice. Pana  in 1926 nu a avut un local propriu, functionand  intr-o cladire din apropierea Fundatiei “Carol I”, sediul actual al Bibliotecii Centrale Universitare.

Aceasta monografie se adreseaza cadrelor didactice si studentilor, precum si celor interesati de  cunoasterea istoriei invatamantului economic din Romania.
 

Produse asemanatoare