Istoria Palatului Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale si oamenii ei

Istoria Palatului Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale si oamenii ei

Autori: Ion Gh. Rosca

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-593-3

63,60 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Autorul acestei carti este dl Rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, profesor universitar doctor Ion Gh. Rosca, care, cu pasiune si daruire, si-a indreptat atentia spre inceputurile ASE, spre istoria acestei institutii de avangarda a invatamantului economic superior din Romania, dar si spre prezentul angajant.
„Una dintre preocuparile noastre – scrie dl Rector in introducerea monografiei – trebuie sa fie consemnarea istoriei si a prezentului universitatii noastre.”
 
Consemnand istoria Palatului Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale, autorul contureaza doua planuri: istoria cladirilor Academiei, etapele construirii Palatului si ale modernizarii acestuia, care se impleteste cu celalalt plan, al prezentarii unei pleiade de mari intelectuali si patrioti romani, multi dintre ei economisti de renume, care au militat pentru progresul stiintei si culturii.
 
Cartea cuprinde cinci mari capitole, iar la final, in cele saisprezece anexe, sunt prezentate documente care vin sa intregeasca istoria Academiei noastre. Unul dintre aceste documente, „Darea de seama din 1926”, prezentata de Rectorul Ion N. Angelescu in fata Consiliului de Administratie, se incheie cu urmatoarele cuvinte: „Niciun concurs dat, niciun sacrificiu savarsit, nicio munca depusa, oricat de imensa ar fi ea, nu trebuie sa ingreuneze idealismul nostru: opera ce savarsim intra in Patrimoniul nostru national si noi suntem slujitorii modesti ai Natiunii Romane.”

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat