Istorie si comert. O (scurta) istorie ilustrata a invatamantului de comert de la Academia de Studii Economice din Bucuresti

Istorie si comert. O (scurta) istorie ilustrata a invatamantului de comert de la Academia de Studii Economice din Bucuresti

Autori: Nicolae Lupu

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-694-7

40,40 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Materialul ofera o perspectiva imagistica, aducand la zi aparitiile anterioare legate de trecutul Facultatii de Comert de la Academia de Studii Economice din Bucuresti, pentru ca cititorul sa aiba posibilitatea sa perceapa cu mai mare exactitate transformarile prin care au trecut Facultatea de Comert si Academia de Studii Economice din Bucuresti de-a lungul unui intreg secol de existenta.

Aparuta intr-o forma grafica deosebita, lucrarea cuprinde documente valoroase, unele datand din prima jumatate a secolului XX, iar noutatea absoluta fata de titlurile anterioare o constituie sectiunea intitulata „Inceputurile invatamantului de comert” (perioada scolilor comerciale, de la 1864 pana in 1936).

De asemenea, sunt prezentate imagini expresive, unele relativ recente, dorindu-se realizarea unui inventar de contributii care au marcat evolutia invatamantului de comert. Impartite in zece sectiuni, corespunzand tot atator subiecte, imaginile se succed, in general, in ordine cronologica. S-a urmarit reprezentarea echivalenta a tuturor directiilor de studiu si a catedrelor care au apartinut, de-a lungul timpului, facultatii, in primul rand a catedrelor de Comert, Merceologie si managementul calitatii si, respectiv, Turism-servicii.

 

Produse asemanatoare