La preposizione DI semplice e articolata. Teoria. Esercizi con chiavi, comunicare subito, funzioni e atti comunicativi

La preposizione DI semplice e articolata. Teoria. Esercizi con chiavi, comunicare subito, funzioni e atti comunicativi

Autori: Mariana Sandulescu

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-505-575-9

24,40 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

Lucrarea de fata este primul din cele zece volume ale Colectiei “ITALIANA PENTRU ECONOMISTI. 1990-2013”, colectie dedicata centenarului infiintarii Academiei de Studii Economice-Bucuresti si implinirii a doua decenii de la reluarea studiului limbii italiene in cadrul Academiei.
Intrega colectie se adreseaza tuturor celor interesati de studiul limbii italiene, de la incepatori la cei care doresc sa-si aprofundeze cunostintele de limba italiana. Prezenta monografie este dedicata studiului prepozitiei italiene care rezulta problematic atat prin versatilitatea si varietatea formelor, cat si prin folosirea sa.
 Consecvent unui parcurs didactic functional, volumul cuprinde doua parti mari. Prima parte constituie un traseu teoretic, cu caracter descriptiv si normativ al comportamentului morfo-sintactic al prepozitiei italiene, esentializat in reguli ilustrate cu tabele sintetice si exemple, dar si cu un inventar bogat al expresiilor idiomatice ale limbii italiene contemporane. Lucrarea trateaza toate problemele pe care le ridica prepozitia italiana vorbitorului roman si, prin urmare, acestea sunt abordate contrastiv, evidentiindu-se constant atat aspectele diferite, cat si concordantele dintre limba romana si limba italiana. In consecinta, traducerea exemplelor in limba romana apare frecvent.
Partea a doua a lucrarii cuprinde un inventar amplu de exercitii al caror scop este aplicarea imediata a regulilor si structurilor. Fara a fi un manual, volumul de fata propune o varietate de exercitii si de teste care acopera tot itinerarul teoretic, cu o gradare pe trei niveluri (elementar, mediu si avansat) a dificultatilor, vizand familiarizarea si stapanirea prepozitiilor limbii italiene.
In sprijinul studiului individual, volumul contine, la final, raspunsurile corecte ale exercitiilor.

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat