Lingvistica aplicata, strategie a cunoasterii

Lingvistica aplicata, strategie a cunoasterii

Autori: Violeta Negrea

Anul aparitiei: 2017

ISBN: 978-606-34-0167-1

25,20 lei In stoc: DA
Livrare prin Posta Romana

 

 

Volumul Lingvistica aplicata, strategie a cunoasterii, elaborat de conf. univ. dr. Violeta Negrea, propune explorarea unei arii largi de investigatii stiintifice, apreciata drept cheia dezvoltarii cunoasterii in secolul XXI. Cele doua paliere ale lucrarii – potentialul stiintific aplicativ al studiilor teoretice si practice, in prima parte, si mijloacele si instrumentele specifice investigatiilor stiintifice, in a doua parte, se adreseaza deschiderii si interesului profesorilor de limbi straine aplicate, lingvistilor, cursantilor si dezvoltatorilor de curriculum academic.

Studiul dezvaluie cititorului directiile si mijloacele prin care invatamantul limbii straine, circumscris unui domeniu profesional, contribuie la completarea competentelor profesionale ale cursantilor – accesibilitatea informatiei si comunicarea interculturala – din perspectiva curriculara, socioculturala, formativa si terminologica. Expunerea metodelor si instrumentelor stiintifice de investigatie vizeaza implicarea profesionistilor in proiecte de cercetare de referinta si cresterea vizibilitatii internationale a cercetarii romanesti in domeniu.

Cartea indeamna la reconsiderarea statutului academic al lingvisticii aplicate in tara noastra, care poate contribui substantial la tranzitia de la economia valorilor materiale la economia cunoasterii si inovatiei printr-o abordare functional-pragmatica.

 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat