Logistica proiectarii dezvoltarii regionale

Logistica proiectarii dezvoltarii regionale

Autori: Gheorghe Manolescu, Nicolae Istudor

Anul aparitiei: 2007

ISBN: 978-973-594-941-9

34,20 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Continutul acestei lucrari este concentrat pe problematica logisticii proiectelor, care semnifica abordarea interactionala a tuturor fazelor si etapelor realizarii proiectelor, armonizarea timpului, resurselor si activitatilor implicate in aceasta realizare.
Dezvoltarea regionala prin proiecte permite realizarea unei alocari rationale si eficiente a resurselor conform prioritatilor dezvoltarii regiunilor.
Asigurarea unei logistici corespunzatoare naturii proiectului si conditionarilor regionale se poate obtine printr-un management de proiect, bazat pe un set de principii generale si de principii specifice fiecarei componente a realizarii proiectului. De asemenea, se au in vedere riscurile posibile care pot afecta calitatea proiectelor, realizarea la timp a acestora, capacitatea de finantare, riscurile financiare reprezentand, adesea, componenta de risc esentiala in realizarea proiectelor.
Logistica proiectelor dezvoltarii regionale trebuie sa se bazeze pe un dialog participativ, care sa conduca la o reprezentare comunitara a viitorului proiectiv, promovand urmatoarele principii: actiuni colective si parteneriate locale;  cooperarea intre spatiile locale in cadrul retelei regionale; evaluarea oportunitatii, eficacitatii, durabilitatii proiectelor dezvoltarii regionale.
 

Produse asemanatoare