MARATHON - Revista stiintelor motricitatii umane

MARATHON - Revista stiintelor motricitatii umane

https://marathon.ase.ro/index.asp

ISSN: 2066-107X print, 2668-0505 online, ISSN-L 2066-107X

Periodicitate bianuala

Marathon este termenul generic al unui proiect la care Catedra de Educatie Fizica si Sport, in prezent Departamentul de Educatie Fizica si Sport, lucreaza de aproape 20 de ani. Profesori remarcabili din A.S.E., cu rezultate deosebite in formarea studentilor si dezvoltarea capacitatilor fizice, intelectuale si competitive, s-au angajat de-a lungul timpului la punerea in aplicare a ideilor acestui proiect. Trebuia ca eforturile lor, experientele valoroase, dar si proiectele de viitor sa prinda un contur si caracter stiintific.
Am realizat ca numai in acest fel idealurile si obiectivele propuse pot fi transformate si utile intr-un domeniu de viitor al stiintei si cercetarii. Acesta este domeniul „stiintelor motricitatii umane”, termen mai nou, mai putin consacrat. Exista termeni asemanatori ca stiintele capacitatilor fizice sau motrice, stiintele activitatilor motrice, stiintele activitatilor corporale sau stiinte ale miscarii, sportului si sanatatii.
Stiintele motricitatii umane reprezinta o abordare interdisciplinara a domeniului educatiei fizice si sportului cuprinzand pedagogia, psihologia sportiva, kinetoterapia, marketingul sportiv, managementul sportiv si medicina sportiva.
In demersul nostru vrem sa scoatem la iveala, atat pentru publicul avizat, cat si pentru cel mai putin avizat, toate noutatile si rezultatele cercetarilor din domeniul educatiei fizice si sportului si al stiintelor legate de motricitatea umana. „Si cum toate acestea trebuiau sa poarte un nume” li s-a spus Marathon. Este numele revistei pe care o inauguram si speram ca generatiile acestea si viitoare de cercetatori sa-l slujeasca cu credinta si abnegatie.


Redactor-sef
Gheorghe JINGA