Managementul investitiilor: calculul si analiza eficientei proiectelor de investitii

Managementul investitiilor: calculul si analiza eficientei proiectelor de investitii

Autori: Ion Ionita, Sebastian Munteanu

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-505-397-7

11,50 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Prin editarea acestei culegeri cu studii de caz si miniproiecte se asigura baza practica a disciplinei Managementul investitiilor, pentru toate specializarile Facultatii de Management. Pentru cursurile de master la care se preda aceasta disciplina au fost inclusi indicatorii metodologiei cost-beneficiu extinsa (VNA, V/C; RIR etc.).

Lucrarea este alcatuita din doua parti: probleme rezolvate si probleme propuse pentru rezolvare.
Cuprinsul este structurat in ordinea de desfasurare a fazelor si etapelor procesului investitional, iar la fiecare capitol s-au facut precizari in legatura cu conceptele si categoriile economice folosite.
 Studiile de caz si miniproiectele prezentate asigura aprofundarea capitolelor din curs si cuprind: studiul repartizarii si folosirii eficiente a fondurilor de investitii la nivelul agentilor economici; evaluarea si analiza variantelor de proiect in vederea alegerii variantei optime; fundamentarea eficientei proiectelor de investitii prin metodologia cost-beneficiu completata cu indicatorii folositi de banci la acordarea creditelor.

 Desi s-a acordat o atentie deosebita modelarii economico-matematice a activitatilor prin care se realizeaza procesul investitional, in prezentarea si rezolvarea cazurilor propuse s-a urmarit, mai cu seama, modul de interpretare a rezultatelor in vederea fundamentarii corecte a deciziei finale.

                                                                         Prof. univ. dr. Ion Ionita
 

Produse asemanatoare

Altii au mai cumparat