Matematici economice. Teorie si aplicatii

Matematici economice. Teorie si aplicatii

Autori: Virginia Atanasiu

Anul aparitiei: 2018

ISBN: 978-606-34-0266-1

Format: 21/29 cm

Numar pagini: 480

70,00 lei In stoc: NU
Livrare prin Posta Romana

Prezenta lucrare abordeaza probleme teoretice si practice diverse din domeniile: analizei matematice, calcului financiar, teoriei probabilitatilor si statisticii matematice, cu scopul de a constitui o baza matematica necesara si totodata utila fundamentarii deciziilor specifice gestiunii afacerilor economico-financiare.

Culegerea contine numeroase rezultate teoretice cu caracter specific activitatilor economice si cuprinde, totodata, foarte multe formule, procedee si modele de calcul matematic practic, care pot sa apara in diversitatea afacerilor si care sunt ilustrate, ulterior, prin cateva zeci de exemple numerice solutionate.

In cadrul lucrarii, s-a efectuat o trecere in revista a teoriei matematice corespunzatoare, pe care se cladesc aplicatiile prezentate, pentru ca ulterior, sa se dezvolte pe larg fiecare aplicatie in parte.

In aceasta culegere, autoarea realizeaza o privire de ansamblu asupra structurii teoriei moderne a matematicii si a multiplelor posibilitati practice ale ei de rezolvare a problemelor pe care le implica la ora actuala economia, finantele, managementul si marketingul, mai precis dezbate unele aplicatii practice ridicate de matematica economica, ce pot fi solutionate prin mijloacele teoretice specifice matematicilor superioare, prezentand astfel o incursiune in teoria moderna a matematicilor aplicate in economie, impreuna cu cele mai recente dezvoltari ale ei.

Tematica vizata este inclusa in acel domeniu, teoretic si aplicativ deopotriva, in care demersul de fundamentare matematica si cel de modelare a fenomenelor economice se intrepatrund, numit generic „Cercetare operationala”.

Metodele acesteia au difuzat, de altfel, si in alte sfere ale vietii sociale, incluzand politicile guvernamentale, protejarea mediului, explorarea spatiului.

Lucrarea, ca mod de prezentare, are un caracter preponderent didactic cu accesibilitate graduata, prezentand o serie de probleme, a caror abordare necesita o pregatire matematica solida corelata cu o stapanire clara si riguroasa a conceptelor economico-financiare aferente.

Produse asemanatoare